Skip to main content

Despre piele si noi


Am studiat ani de zile ca sa ajung sa scriu acest articol. Este despre piele si tot ce ne poate transmite ea. Ca make-up artist sau ca viitor make-up artist, trebuie sa cunosti proprietatile pielii si problemele pe care le intampina. Pe langa asta putem recunoaste si ce fel de viata duce clienta, ce fel de trairi are clienta. Pentru ca pielea este oglinda ta si a vietii tale.


Pielea este un organ (cel mai mare organ al corpului) care reactioneaza continuu atat la mediul interior cat si la cel exterior. Ea face legatura intre noi si lumea in care traim.
Nu degeaba spunem ca "emanam prin toti porii" o anumita stare. O sa intalniti persoane pe chipul carora pur si simplu se vedea bucuria, pielea era luminoasa, stralucitoare, uniforma, ochii limpezi si calzi.
Si se vor observa persoanele cu chipurile incrancenate, obosite, tensionate, lipsite de vlaga...
Asadar pielea noastra este oglinda vietii noastre.
Desigur ca medicul dermatolog sau cosmeticiana cu experienta pot fi un real ajutor pentru piele, insa atata timp cat problema persista rezultatele reapar. Voi contura cateva aspecte pe care le-am observat dealungul timpului la clientele mele.

Aspectul tern, obosit al pielii si pielea deshidratata  sunt consecinte ale unui efort mare in comparatie cu timpul alocat relaxarii si refacerii organismului. Perioada cea mai importanta de refacere a pielii este pe timpul somnului (in special intre orele 22 si 00, cand se sintetizeaza elastina si colagenul). Carentele de vitamine dau aspectul tern al pielii (tonuri cenusii, pete).

Cearcanele  sunt evidentiate de toxinele din organism. Atunci cand organismul nu se reface suficient nu se poate curata in totalitate, apare o ingreunare in sistemul digestiv si de drenare a bilei, apoi ingreunarea ficatului.  In acest caz putem ajuta organismul band multa apa si , din punct de vedere psihologic, iertandu-ne si iubindu-ne .

Acneea apare de obicei in perioadele de dereglare hormonala (nu vorbim despre acneea provocata de stafilococ, streptococ sau alte bacterii, unde diagnosticul si tratamentul tin de dermatologie ). Acneea apare preponderent in perioada 14-24 ani, perioada adolescentei, cand organismul sufera modificari majore si cand pur si simplu explodeaza. In acest caz poti tine sub control evolutia prin folosirea unor produse adecvate (insa nu iritante, atentie!) de ingrijire a pielii , curatarea si purificarea sunt cuvinte cheie. Echilibrul interior este important.

Dermatita este intalnita pe fondul unui sistem imunitar hipertrofiat si este accentuata de periaodele de stres. S-a demonstrat ca persoanele ce au dermatita sunt fiinte extrem de sensibile, ce traiesc orice emotie mai intens (o mare parte dintre artistii neintelesi au aceasta afectiune). Atata timp cat pielea nu are protectie ea devine vulnerabila si predispusa la crapare, inflamare. Asadar, alegeti sa traiti cu bucurie si protejati-va. Un medic pediatru american spunea ca dermatita este un semn al necesitatii de mangaiere. Ce interesant.

Pielea foarte uscata, flasca, subtire am intalnit-o la femei blajine si triste, incercate de viata, care pur si simplu parca au uitat de ele. Cunoasteti probabil acele mame care si-au dedicat intreaga viata crearii unei familii, care au uitat de ele si de timpul lor petrecut spre implinirea personala. Bucuria sintetizeaza colagen, pielea flasca nu are colagen...

Zona pometilor sensibila, rosiatica  este un rezultat al "macinarii interioare". Evident de aici si directa legatura cu problemele digesive, duretri de stomac, ulcer. Este specifica persoanelor care au activata rana de nedreptate si care mereu se simt "sub presiune" din aceasta cauza. Din exterior se poate ameliora aceasta problema cu ajutorul serurilor cu colagen ce patrund adanc pana la nivel de derm si refac stratul hidro-lipidic al epidermului. Atentie la produsele de curatare, sa nu contina alcool si sa fie cat mai blande. Eventual puteti folosi un spray cu ceai de musetel pe care sa il folositi inainte de crema.

Tenul gras, uleios  este un atu pentru ca el imbatraneste cel mai greu. De obicei persoanele vesele. cu pofta de viata au o piele foarte luminoasa si grasa. Iata de unde si aspectul pielii femeii insarcinate in primele luni. Atata timp cat acest ten este atent curatat si sunt folosite produse pe baza de apa totul este sub control. Inflamarea si cosurile apar la tenul gras atunci cand si organismul are nevoie de detoxifiere si echilibrare. Ceaiul verde este miraculos in acest caz.

Barbia dubla si pometii nemarcati sunt oglinda oamenilor ce nu fac sport constant, ce nu sunt foarte activi fizic. Prin sport cantitatea de oxigen din sange creste si tonicitatea muschilor este amplificata. Desigur, masajul ajuta mult in acest caz. Pe mine ma ajuta sa imi tin creama de noapte pe noptiera si sa imi fac ritualul de hidratare seara stand intinsa in pat , cu ochii inchisi si masandu-mi fiecare muschi. Este momentul meu de relaxare si introspectie.

Oamenii de stiinta au demonstrat ca factorul genetic influenteaza imbatranirea pielii cu pana la 1%. Ceea ce este foarte foarte putin... Asadar nu mai avem cum sa spunem" ai gene bune".. Pana la urma conteaza tot ce ingeram (fizic, eteric, emotional, spiritual, etc).

Frumusetea vine din interior si.. se vede la exterior.

Pentru a vedea frumusetea altfel, cu drag , pentru voi.

Comments

Popular posts from this blog

Colorimetrie

Cu ce te ajuta colorimetria in machiaj? Super simpla intrebarea, ideea e, ca si in arta trebuie sa studiem culorile si sa le intelegem proprietatile si functiile. Mai pe scurt trebuie sa intelegem teoriile acestora. Definitia acesteia suna cam ceva de genul acesta: "colorimetria este teoria culorilor si se aplica in orice arta sau domeniu ce lucreaza in culori" Aceasta este folosita, desigur, de hair-styleist, artisti, arfitecti, designeri de interior si exterior si orice arta ce are legatura cu culorile. Origine:  Fiecare artist ar trebui sa cunoasca principiile acestei teorii deoarece ea creaza rapoartele dintre culori. Leonardo da Vinci si Leon Battista foloseau principiile colorimetriei insa roata culorilor a fost inventata si studiata de Isaac Newton . Acesta a demonstrat ca lumina alba contine mai multe culori (culorile curcubeului)  Mai tarziu Gothe  a inceput sa studieze efectul luminii asupra oamenilor. A descoperit ca unele culori precum galben cr...

Machiajul in timpul verii

Machiajele sunt diferite de la sezon la sezon Ingrijirea tenului si machiajul sunt diferite de la sezon la sezon. Astfel daca iarna sunt recomandate produsele grase, hidratante si nutritive, vara abia asteptam un strop de racoare. Si alegem produse in texturi lejere, in general pe baza de apa. Este esential sa nu uitam de factorul de protectie, care, vara trebuie sa fie mai ridicat. Pentru ten se recomanda creme cu SPF 50, cu atat mai mult cu cat tenul are tendinta de sensibilizare. In general un factor de protectie variaza de la persoana la persoana, astfel ca un ten deschis la culoare are nevoie de protectie mare (50+), un ten masliniu insa poate alege un produs cu SPF 15 de exemplu. Insist aupra acestui apect pentru a intelege ca expunerea la soare fara protectie solara duce la imbatranirea prematura a tegumentului, tenul ridandu-se mai repede. Noile teorii in domeniul dermatologiei si cosmeticii sugereaza faptul ca este mai important ceea ce vine din interiorul orga...

Cursurile de self make-up

Self Make-up? Pentru ce?   Fiind femei, chiar daca nu recunoastem, ne place sa fim observate si chiar uneori sa fim centrul atentiei. Iar acest lucru nu se intampla numai la evenimente sau iesirile organizate in oras. Vrem sa fim apreciate oricand iesim din casa si nu este relevant ca de fiecare data cand iesim ca sa mergem la o intalnire cu fetele, la film, la munca sau chiar la cumparaturi, sa mergem la salon... este... irelevant. Oricum, eu cel putin cred ca am gasit solutia. Self Make-upul. Chiar si pentru a ne machia singure sunt niste reguli si cum vrem sa fim puse in valoare de vestimentatie cat si de make-up, trebuie sa folosm culorile ce ni se potrivesc cat si tipul de machiaj.   Cu aceasta introducere cred ca pot incepe sa va prezint cursurile de Self Make-up. Etapele acetei frumose colaborari!     -Pentru inceput ne vom cunoaste reciproc. Povestind, putem alege produsele ce vi se potrivesc. Aceasta selectie va fi facua in functie de tenu...